Французькі компанії заряджають Україну!

Renault Group виробляє автомобілі з 1898 р. Schneider Electric виробляє енергообладнання з 1836 р. Обидві французькі, та обидві інноваційні, - ось, що поєднує ці компанії. А від тепер ще й підписання спільного Договору з поставки зарядних станцій.

Фахівці компанії Schneider Electric, насамперед, дбають про безпеку користувачів електрокарів, їхнього майна та автомобіля, тому розробили комплексне рішення, яке включає зарядну станцію та комплект захисного обладнання.

В рамках співпраці у 2018 році компанія «Шнейдер Електрік Україна» обладнала 9 дилерських центрів Renault ZE зарядними станціями для електромобілів. У кожному центрі встановлено дві зарядні станції Schneider Electric, що відповідають міжнародним стандартам ZE Ready, E.V.Ready, IEC 61851 та пройшли технічну перевірку. Окремо треба відзначити, що зарядні станції EVlink та EVlink Wallbox вдало пройшли сертифікацію і в Україні також. Більш того, їх було протестовано спеціалістами корпорації Renault Group, які впевнились у якості та безпеці обладнання Schneider Electric.

На сьогодні в 47 країнах світу електромобілі заряджаються від більше 56 тис. станцій виробництва Schneider Electric. В Україні електрозарядки французького бренду працюють практично у всіх столичних торгівельних центрах, є вони і у Харкові, Дніпрі, Львові, Одесі й інших містах обласного рівня.

Чому зарядні станції для електромобілів стають дедалі популярнішими в Україні? Передусім, вони забезпечують високу ефективність і безпеку в ході експлуатації. Заряджати електромобіль за допомогою Evlink Wallbox, наприклад, стало так само просто, як будь-який гаджет. Крім того, що Evlink Wallbox дозволяє швидко і безпечно зарядити електромобіль, її система надійно захищена від стрибків напруги. Від перевантаження станцію захищає функція обмеження потужності, яка управляє системою залежно від того, яка поточна завантаженість мережі. Для зручності автовласників, у електростанції Evlink є опція «відкладений старт» з можливістю зовнішнього управління. Іншими словами, зарядку електричного «коня» можна перенести на нічний час, коли тариф на електроенергію нижчий, ніж вдень.

Генеральний директор «Шнейдер Електрік Україна» Михайло Бубнов констатує: «Останнє дослідження Eurelectric (The Union of the Electricity Industry) визначає, що для скорочення викидів у ЄС на 95% до 2050 р. необхідно збільшити частку електротранспорту до 63%. У зв’язку з цим, ми повинні змінюватись та трансформувати нашу інфраструктуру, щоб забезпечити сталий інтерес та цікавість до використання електромобілів в Україні. Наразі ми готові забезпечити зростаючий попит та пропонуємо повний пакет послуг для майбутніх власників електромобіля Renault ZOE: монтаж зарядної станції, навчання з правильної експлуатації, гарантійне та постгарантійне обслуговування».