COP24: Schneider Electric перетвориться на безвуглецеву компанію до 2030 року

Компанія Schneider Electric, світовий експерт з управління енергією і автоматизації, обіцяє скоротити викиди CО₂ до нуля до 2030 року. Про це представники компанії наголосили на конференції CОР24 у Катовіце (Польща) в грудні 2018 року.

«Зміни клімату вкрай тривожні, але є компанії, здатні зробити позитивний внесок для вирішення цієї проблеми. Зараз ми знаходимося на переломному етапі обмеження глобального потепління, його збереження на рівні не більш 2°С вище за доіндустріальне значення. Це повинно допомогти уникнути великої екологічної катастрофи», - відзначив Жіль Вермот Дерош (Gilles Vermot Desroches), старший віце-президент Schneider Electric зі стійкого та екологічно безпечного розвитку.

У листопаді 2015 року Schneider Electric оголосила про свій план стати до 2030 року «вуглецево-нейтральною» компанією. Цього року компанія нарощує амбітні плани і підсилює свої зобов'язання у боротьбі із зміною клімату на основі трьох ініціатив, що доповнюють одна одну:

1. До 2020 року: виконати 21 нове екологічне зобов'язання згідно з «барометром впливу на довкілля» Schneider Sustainability Impact.

2. До 2030 року досягти «вуглецевої нейтральності» своїх підприємств в єдиній промисловій екосистемі, що охоплює як постачальників, так і клієнтів. Для цього Schneider Electric буде:

• кількісно оцінювати зменшення викидів CО₂ клієнтами завдяки пропозиціям Ecostruxure;
  • переходити на 100% поновлювану електроенергію, використовувати 100% придатну для переробки або повторного використання упаковку і переробляти 100% промислових відходів;
  • подвоювати свою енергоефективність в порівнянні з базовим рівнем 2005 року.
3. Відповідно до принципів ініціативи Science Based Targets Initiative, до 2050 року компанія скоротить викиди CО₂ більш, ніж на 50% в порівнянні з 2015 роком. Боротьба зі зміною клімату, вирішення проблем «екологічної бідності», потреби 2,3 млрд осіб з обмеженим доступом до енергії вимагають мобільних екологічно чистих, надійних і доступних рішень. На Форумі CОР24 компанія Schneider Electric представила рішення Villaya Emergency, що спрощує доступ до енергії в надзвичайних ситуаціях. Цим рішенням є мережа MicroGrid з сонячних батарей. Воно готове до використання в будь-яких умовах. Це обладнання вміщується у стандартний контейнер для швидкого, легкого транспортування або переміщення в будь-яку географічну місцину.

«Рішення, що приймаються сьогодні, критично важливі для забезпечення екологічно безпечного розвитку, розрахованого на тривалу перспективу. Ми в Schneider Electric переконані, що поєднання екологічності та інновацій вже може бути реалізоване. Конференція CОР24 дала нам можливість продемонструвати свій внесок за допомогою рішень, здатних запобігти змінам клімату. Тим самим, ми демонструємо наш план з виконання 17 цілей ООН в області екологічно стійкого розвитку», - підкреслив Жіль Вермот Дерош.