Schneider Electric переводить контроль підприємства в доповнену реальність

2018/08/28 - Компанія Schneider Electric представляє засноване на технології доповненої реальності рішення для контролю активів промислового підприємства - EcoStruxure Augmented Operator Advisor. Інструмент дозволяє перевірити налаштування, проаналізувати стан або вивчити документацію на будь-яке устаткування в режимі реального часу, забезпечуючи миттєвий доступ до необхідної інформації для операторів і технічних фахівців. За рахунок цього EcoStruxure Augmented Operator Advisor допомагає підвищити ефективність виробничих процесів і скоротити операційні витрати.

Нове AR-рішення надає багато переваг для промислових об'єктів. По-перше, воно дозволяє скорочувати час простою обладнання – щоб віртуально відкрити електротехнічну шафу й оглянути стан її вмісту, немає необхідності зупиняти робочі процеси. По-друге, EcoStruxure Augmented Operator Advisor дозволяє оперативно налаштовувати апарати і виконувати техобслуговування – потрібні дані (інструкції, посібники, діаграми тощо) завжди доступні операторові у додатку. По-третє, новинка допомагає уникнути помилок, викликаних людським чинником, а покрокова інструкція дозволить провести правильне технічне обслуговування.

EcoStruxure Augmented Operator Advisor можна використовувати в різних ситуаціях. Оператор просто наводить камеру планшету або телефону зі встановленим додатком на обладнання і отримує необхідну інформацію про його роботу в режимі реального часу. Інтерфейс EcoStruxure Augmented Operator Advisor видає інформацію про виробничі процеси, використовуючи мнемосхеми, тренди, бази даних, технічну документацію, однолінійні схеми, веб-сторінки, інструкції, нотатки та відео.

Архітектура EcoStruxure Augmented Operator Advisor дозволяє працювати з додатками на планшетах (iOS та Android, скоро й Windows), взаємодіє з контролерами (Schneider Electric та інших виробників) і базами даних SQL.

«Інженери, обслуговуючі складні розподілені системи, можуть витрачати до половини всього робочого часу на пошук потрібної інформації серед розрізнених даних ПЗ, баз даних, журналів подій або застарілих папок з файлами», - говорить Михайло Бубнов, генеральний директор компанії «Шнейдер Електрік Україна». – EcoStruxure Augmented Operator Advisor – система на базі доповненої реальності, що дозволяє миттєво отримувати і використовувати необхідну інформацію».