ADMS-рішення Schneider Electric управляє енергією Бразилії

24.10.18

Компанія Schneider Electric, світовий експерт в управлінні енергією і автоматизації, впровадила нову платформу для роботи з енергомережами у всіх енергорозподільчих підрозділах CPFL Holding - однієї з найбільших електроенергетичних компаній Бразилії, що здійснює передачу та розподіл енергії для більш, ніж 9,4 мільйонів громадян в 679 муніципалітетах країни.

Система управління ADMS Schneider Electric (Advanced Distribution Management System) об'єднує модулі SCADA, OMS, DMS і EMS в інтегрованому рішенні, розробленому спеціально для потреб CPFL Holding. Основною проблемою компанії донедавна залишалося застарювання енергосистеми і відсутність рівнів надмірності існуючих систем (SCADA, OMS і т.д.). Завдання замовника полягало в побудові нової системи передачі і розподілу, заснованої на Smart Grid - інфраструктурі. Для її впровадження потрібна загальна інтегрована робоча платформа, розрахована на 5 енергорозподільчих систем в штатах Ріу-Гранді-ду-Сул і Сан-Паулу. Забезпечити оптимальну відповідь відповідно до глобальних тенденцій енергетичного сектора дозволило впровадження технологій Schneider Electric.

Завдяки ADMS-рішенням Schneider Electric CPFL Holding досягла підвищення експлуатаційної ефективності, знизивши витрати і поліпшивши нормативні показники. Крім того, впровадження технологій світового енергетичного вендора дозволило збільшити ефективність і масштаб автоматизації з використанням даних, отриманих з енергомереж в реальному часі. Всі ці заходи в кінцевому рахунку дозволили забезпечити споживачів CPFL високою якістю і безперервністю поставок енергії.

«Проект із Schneider Electric - це інвестиції, які забезпечують стійке зростання ринку розподілу електроенергії і підвищують якість енергопостачання. Інтеграція систем в єдину платформу допоможе нашим дистриб'юторам зменшити втрати енергії і діяти оперативніше в разі перебоїв», - каже Луїс Енріке Феррейра, віце-президент CPFL за регульованими операціями.

Інтегрована з EcoStruxure Grid, системною архітектурою Schneider Electric на базі IT / OT, система EcoStruxure ADMS пропонує компаніям з розподілу електроенергії комплексне рішення для адміністрування, контролю, моніторингу, аналізу, оптимізації, планування, моделювання та навчання. EcoStruxure Grid - це модульна і гнучка платформа з загальним призначеним для користувача інтерфейсом, моделюванням даних, механізмом інтеграції та захищеною інфраструктурою. Вона забезпечує енергоефективність, реагування на попит і використовує технології розподілених енергоресурсів.